A zsűri tagjai:

Dömölki Lívia, Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, vegyészmérnök, élelmiszer szakértő

Gangel András, Termékfejlesztő, cukrász, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Lovagja

Gyaraky Zoltán, Élelmiszermérnök

Iklódi Dóra, Gasztroblogger és mindenmentes blogger  

Károlyiné Csicsely Katalin, Vezető dietetikus, Foodtest.hu, Ételintolerancia Központ 

Koltai Tünde, Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete, elnök 

Papp Tímea, Élelmiszer szaklap, felelős szerkesztő  

Posta Renáta, 
cukor-, glutén-, tejtermékmentes receptek fejlesztője

Szigeti Tamás, WESSLING

Vándor Ágnes, PPH Media, ügyvezető igazgató

Értékelés

A termékeket egy 10 fős szakemberekből és civilekből álló zsűri érzékszervi bírálat alá veszi. Minden kategóriában ellenőrzött vaktesztet végzünk.

A termékek a következő kritériumok alapján kóstolhatók meg:

  • Termékminőség – megjelenés, aroma, textúra, íz - és termékhasznosság.
  • A termék hasznossága - gyártmánylap, szakmai megítélés alapján.

Miután a zsűri meghozta a döntését, és felállította a sorrendet, az ellenőrző csoport ( a versenyt kiíró szervezői csoport) egyesével megmutatja az egyes termékek csomagolását annak érdekében, hogy a küllemét, így a csomagolást, címkézést, tervezést figyelembe véve is megszülessenek a pontok, majd pedig a végső sorrend.